Kökstipset!
Stek köttfärs i en rejält het stekpanna, och stek inte för mycket åt gången.
Låt köttfärsen få ordentligt med färg i stekpannan, då smakar den mer.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chili con carne med chipotle går bra att förbereda dagen före eller flera dagar i förväg och frysa in. Chilin passar också bra att göra på vegofärs.
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Blötlägg chilin i kokhett vatten ca 10 min.
Halvera och kärna ur chilin. Bryn färsen runt om ca 3 min i olja så att det fortfarande är kvar grova bitar. Tillsätt lök och vitlök och stek vidare ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt.
Tillsätt chipotlechili, tomatpuré, paprikapulver, oregano, spiskummin, chilipulver och socker. Stek ytterligare ca 2 min.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ner paprikan i grytan och tillsätt tomater, öl och fond. Sjud under lock på medelvärme ca 20 min, rör om då och då.
Riv chokladen fint på rivjärn. Skölj av bönorna i kallt vatten. Blanda ner choklad och bönor i grytan och koka ca 3 min.
Avokadosalsa: Halvera och gröp ur avokadorna. Mosa fruktköttet och blanda med limesaften. Krydda med salt.
Servera chilin med avokadosalsa, gräddfil och bröd. Garnera med oregano.
Kökstipset!
Stek köttfärs i en rejält het stekpanna, och stek inte för mycket åt gången.
Låt köttfärsen få ordentligt med färg i stekpannan, då smakar den mer.