Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chili cheese-toppar är ett gott drinktilltugg. Den inlagda jalapeñon varierar i styrka beroende på vilket märke som används. Får du tag på en som är riktigt het kan du minska mängden till hälften.
Låt jalapeñon rinna av och grovhacka den. Kärna och hacka den röda chilin. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs chili och vitlök i olja i en kastrull under omrörning ca 5 min. Rör i mjölet och häll över mjölken. Låt koka under omrörning ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och blanda i osten. Krydda med salt. Låt smeten svalna.
Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa små toppar på en bricka eller skärbräda, pudrad med majsstärkelse. Ställ topparna i kylen ca 1 timme.
Lägg mjölet på ett fat. Vispa upp äggen på en tallrik. Lägg ströbrödet på en tredje tallrik. Vänd topparna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Ställ återigen topparna i kylen ca 30 min.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera topparna i oljan tills de fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Servera topparna nyfriterade som drinktilltugg.