Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chicken nuggets med currydipp och raw slaw

En färgglad och krispig kålsallad som serveras med hemgjorda chicken nuggets. Pankoströbrödet ger dem extra krispighet, och var inte snål med oljan när du steker dem.

Chicken nuggets med currydipp och raw slaw
Chicken nuggets med currydipp och raw slaw
Chicken nuggets med currydipp och raw slaw
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs
  • 1ägg
  • 1,5 mskdijonsenap
  • 1 mskströbröd
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 3 dlpanko- (japanskt ströbröd) eller ströbröd
  • 0,51 dlrapsolja

Raw slaw

  • 400 gkål- blandad, t ex grön-, röd- och spetskål
  • 200 gmorot
  • 4 mskcitron- pressad
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 tskkummin- hel
  • 0,75 tsksalt
  • 0,5 tsknymald svartpeppar
  • 0,5 dlolivolja

Dipp

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 0,5 mskcurry
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • klyftpotatis- eller ris

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg, senap, ströbröd, salt och peppar. Forma små biffar med vattensköljda händer och panera biffarna runtom i panko. 

  2. Stek biffarna i olja i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min tills de är genomstekta.

  3. Raw slaw: Ansa och finstrimla kålen. Skala och finstrimla moroten, gärna med en julienneskalare. Vispa ihop citronsaft, olja, pressad vitlök, kummin, salt och peppar. Blanda dressingen med kål och morot.

  4. Dipp: Rör ihop alla ingredienser.

  5. Servera nuggetsen med slaw, dipp och klyftpotatis eller ris till.

Vad tyckte du om receptet?