Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chicken milanese

Recept på chicken milanese. En underbar krispig kycklingrätt som passar lika bra till middag som till lunch.

Sophie Berlin
Chicken milanese
Chicken milanese
Chicken milanese

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (à 150 g)
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 6 dlpanko- (japanskt ströbröd)
  • 2 msksmör
  • 2 mskrapsolja

Sallad

  • 500 gkörsbärstomater
  • 1gurka
  • 100 gbabyspenat
  • 1 dlsyltlök
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Halvera kycklingfiléerna på längden så att det blir två tunnare skivor av varje filé. Krydda med salt och peppar.

  2. Lägg mjölet i en skål. Vispa ihop äggen. Lägg panko i en tredje skål.

  3. Sallad: Halvera tomaterna. Skala gurkan lite slarvigt och skär i grova bitar. Blanda med tomater, gurka, spenat och syltlök.

  4. Doppa kycklingen i mjöl, ägg och sist i panko. Stek i smör och olja tills de är gyllenbruna, frasiga och genomstekta.

  5. Ringla olja och vinäger över salladen. Krydda med salt och peppar. Servera genast med den frasiga kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?