Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräsch thaisallad med het sötsyrlig kycklingfärs och nudlar. Rätten går att variera även med ris som tillbehör. Färdigstrimlade grönsaker är en bra genväg när man vill att det ska gå snabbt!
Marinad: Halvera och pressa ut 1 dl saft ur limen. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär löken i tunna klyftor. Halvera, kärna ur och finstrimla chilin. Blanda limesaft, vitlök, rödlök, chili och ingefära med fisksås och socker.
Lägg färsen i en bunke med marinaden och blanda om med en gaffel.
Stek färsen i två omgångar i en het stekpanna tills färsen är helt genomstekt och vätskan kokat in i ca 5 min. Repa och hacka örterna. Rör ner dem i färsen.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp dem i mindre bitar med en sax och vänd ihop med råkostsalladen, fisksås och olja.
Fördela nudlarna i skålar och toppa med kycklinglarb. Garnera med gurka i skivor.