Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chicken larb – sallad med kycklingfärs med nudlar

Fräsch thaisallad med het sötsyrlig kycklingfärs och nudlar. Rätten går att variera även med ris som tillbehör. Färdigstrimlade grönsaker är en bra genväg när man vill att det ska gå snabbt!

Chicken larb – sallad med kycklingfärs med nudlarChicken larb – sallad med kycklingfärs med nudlarChicken larb – sallad med kycklingfärs med nudlar
Chicken larb - nudelsallad med kycklingfärs Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs
  • 1 krukathaibasilika- eller koriander
  • 0,5 krukamynta
  • 100 gglasnudlar
  • 200 gråkost-sallad- färdigstrimlad, t ex morot och vitkål
  • 2 mskasiatisk fisksås
  • 1 msksesamolja- eller rapsolja

Marinad

  • 34lime
  • 2vitlöksklyftor
  • 1rödlök
  • 12röda chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskingefära- riven
  • 4 mskasiatisk fisksås
  • 3 mskrårörsocker

Garnering

  • 250 ggurka- gärna snackgurka

Gör så här

  1. Marinad: Halvera och pressa ut 1 dl saft ur limen. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär löken i tunna klyftor. Halvera, kärna ur och finstrimla chilin.  Blanda limesaft, vitlök, rödlök, chili och ingefära med fisksås och socker.

  2. Lägg färsen i en bunke med marinaden och blanda om med en gaffel.

  3. Stek färsen i två omgångar i en het stekpanna tills färsen är helt genomstekt och vätskan kokat in i ca 5 min. Repa och hacka örterna. Rör ner dem i färsen.

  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp dem i mindre bitar med en sax och vänd ihop med råkostsalladen, fisksås och olja.

  5. Fördela nudlarna i skålar och toppa med kycklinglarb. Garnera med gurka i skivor.

Vad tyckte du om receptet?