Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chicken Kiev, panerad kyckling fylld med vitlöks- och persiljesmör. I Ukraina och andra länder i öst, där rätten är populär, lagas den ofta med kycklingfärs. Här används i stället hela filéer, som är enklare att hantera.
Sätt ugnen på 175°. Rör samman smöret med skalad och pressad vitlök, persilja och dill. Platta ut det lätt och lägg in i frysen i ca 15 min.
Puré: Skala potatis och söt-potatis och koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet men spara ca 1 dl. Låt -potatisen ånga av. Pressa eller mixa potatisen med en stavmixer. Späd med lite av kokvattnet. Tillsätt citronsaft och mixa samman till en puré. Krydda med salt.
Häll upp mjöl och panko i var sin djup tallrik. Vispa upp ägget i en tredje tallrik. Krydda kycklingfiléerna runtom med salt och peppar. Gör en liten ficka i den tjockare delen av filén.
Ta smöret ur frysen och skär det i 4 bitar. Tryck in en bit smör i fickan på varje filé. Doppa filéerna i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
Bryn filéerna på båda sidorna i olja. Lägg över dem på en plåt eller i en ugnssäker form och tillaga dem mitt i ugnen i ca 15 min. Kontrollera att de är genomstekta med en termometer, de ska ha en innertemperatur på 70°.
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten i ca 4 min. Låt den rinna av och vänd runt den i smör.
Lägg upp kycklingen med purén och sparris på tallrikar och garnera med persilja och dill.