Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tänd de kulörta lyktorna och bjud familj och vänner på en riktigt god kyckling i grön curry!
Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar och stek kycklingen klar i smör och olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.
Skala ingefära, vitlök och gul lök. Dela i mindre bitar.
Dela chili på längden och skrapa bort fröna. Skär sedan i mindre bitar. Finstrimla citrongräset.
Lägg allt i en mixer tillsammans och mixa till en slät massa. (Går även att finhacka istället för att mixa).
Fräs grönsaks- och kryddblandningen i 2-3 minuter i lite olja för att få smakerna att komma fram.
Tillsätt socker och pressa över lime och häll på fisksås, kycklingfond och vatten. Låt koka i 5 min.
Skala moroten, skölj purjolöken och strimla sedan tunt.
Skär broccolin i små buketter. Skölj och skär pak choi och paprika grovt.
Häll kokosmjölken i grytan och koka upp.
Tillsätt alla grönsaker utom pak choi och koka i ca 3 min.
Lägg till sist i den stekta kycklingen och pak choi och koka i 2 min.
Servera med nudlar eller ris. Tillagas enligt förpackningsanvisning.