Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chicken green curry

Tänd de kulörta lyktorna och bjud familj och vänner på en riktigt god kyckling i grön curry!

Chicken green curry
Chicken green curry
Chicken green curry

Chicken green curry

  • 600 gkycklingfilé
  • 100 gingefära- färsk
  • 3 stvitlöksklyftor
  • 0,5 stlök- gul
  • 10 gchili- grön
  • 1 stcitrongräs
  • 20 gkoriander- färsk
  • 5 stlimeblad
  • 2 mskfisksås
  • 1 msklime- pressad
  • 1,5 mskråsocker
  • 3 mskBong Touch of Taste Kycklingfond
  • 3 dlvatten
  • 5 dlkokosmjölk
  • 1 stmorot- stor
  • 0,33 delpurjolök
  • 1 stpaprika- röd
  • 100 gbroccoli
  • 1 stpak choi

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar och stek kycklingen klar i smör och olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.

SÅS

  1. Skala ingefära, vitlök och gul lök. Dela i mindre bitar.

  2. Dela chili på längden och skrapa bort fröna. Skär sedan i mindre bitar. Finstrimla citrongräset.

  3. Lägg allt i en mixer tillsammans och mixa till en slät massa. (Går även att finhacka istället för att mixa).

  4. Fräs grönsaks- och kryddblandningen i 2-3 minuter i lite olja för att få smakerna att komma fram.

  5. Tillsätt socker och pressa över lime och häll på fisksås, kycklingfond och vatten. Låt koka i 5 min.

  6. Skala moroten, skölj purjolöken och strimla sedan tunt.

  7. Skär broccolin i små buketter. Skölj och skär pak choi och paprika grovt.

  8. Häll kokosmjölken i grytan och koka upp.

  9. Tillsätt alla grönsaker utom pak choi och koka i ca 3 min.

  10. Lägg till sist i den stekta kycklingen och pak choi och koka i 2 min.

  11. Servera med nudlar eller ris. Tillagas enligt förpackningsanvisning.

Vad tyckte du om receptet?