Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chiapudding med blodapelsin och kokos

Chiapudding med blodapelsin och kokos är en vacker och hälsosam frukost.

Chiapudding med blodapelsin och kokosChiapudding med blodapelsin och kokosChiapudding med blodapelsin och kokos
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 dlchiafrön
  • 4,5 dlmandelmjölk- osötad
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 1blodapelsin- + 1
  • 2 dlkokosyoghurt- eller grekisk yoghurt
  • 0,5 mskagavesirap

Garnering

  • 1 dlkokoschips- rostade

Gör så här

  1. Blanda chiafrön, mandelmjölk, vaniljsocker och kanel. Rör om då och då, speciellt i början. Låt blandningen svälla ca 8 timmar, gärna över natten.

  2. Skär bort allt skal från apelsinerna. Skär 1 apelsin i fyra tunna skivor. Fintärna resterande apelsin.

  3. Lägg en skiva tätt intill glaset på varje burk. Fördela chiafröblandningen ovanpå.

  4. Blanda yoghurt med sirap och klicka yoghurten på chiafrönblandningen. Toppa med tärnad apelsin och kokoschips.

Vad tyckte du om receptet?