Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör en fräsch smoothie bowl med jordgubbar och chiafrön. En klick jordnötssmör är gott att servera till. En smoothie bowl är en fastare och krämigare variant av smoothie och äts med sked i stället för att drickas. Den lite tjockare konsistensen beror på att bowlen ofta innehåller frysta frukter och bär.
Fröcrunch: Sätt ugnen på 160 grader. Lägg alla frön på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung och kokosolja. Sätt in i ugnen cirka 10-15 minuter, vänd runt allt efter halva tiden. Ta ut och låt svalna på plåten.
Chiapudding: Blanda havremjölk och chiafrön i en skål, rör i vaniljpulver och honung. Rör några minuter och sätt in i kylen i cirka 8 timmar eller över natten.
Jordgubbssmoothie: Skala och skiva bananerna och lägg dem i frysen ett par timmar. Dela jordgubbarna på mitten och mixa med bananskivorna. Tillsätt havremjölk och honung.
Servering: Lägg upp chiapudding och jordgubbssmoothie i portionsskålar. Servera med färska jordgubbar, vattenmelon och fröcrunch. Ringla över honung.
Recept från Mitt kök