Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chia- och chokladpudding

Chiapudding äts ofta som en  start på dagen. Här är en kvällsvariant som bara är aningen söt men med mycket chokladsmak. 

Chia- och chokladpudding
Chia- och chokladpudding
Chia- och chokladpudding
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad- mörk
  • 2 dlkokosdryck
  • 1 mskhonung- flytande
  • 3 mskchiafrön
  • 2 dlbär- blandade, torkade
  • evkokosflingor

Gör så här

  1. Hacka chokladen, spara en ruta som ska rivas eller hyvlas till garnering. Blanda choklad, kokosdryck och honung. Värm försiktigt i mikrovågsugn ca 40 sekunder. Rör så chokladen smälter.

  2. Blanda ner chiafröna och låt stå 1 timme i rumstemperatur.

  3. Varva choklad- och chiasmeten med bären i små glas före servering. Garnera med riven choklad och eventuellt kokos.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers stora bakbok - klassikern alla borde ha hemma

Köp den här, extrapris för prenumeranter