Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chia fresca med ananas, apelsin & mynta

Chia Fresca är populär i Kalifornien. Drycken kommer från Mexiko där den ofta görs på vatten, limesaft, rårörsocker och chiafrön.

Chia fresca med ananas, apelsin & mynta
Chia fresca med ananas, apelsin & mynta
Chia fresca med ananas, apelsin & mynta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 lananasjuice- färskpressad
  • 0,5 lapelsinjuice- färskpressad
  • 3 mskchiafrön
  • 3 kvistarmynta- bladen

Gör så här

  1. Blanda ananasjuice och apelsinjuice i en kanna.

  2. Rör ner chiafröna och fortsätt röra i ett par minuter.

  3. Hacka mynta och blanda ner i drycken.

  4. Låt stå i kylen i 2–3 timmar, rör därefter om.

  5. Häll upp på flaskor och förvara i kylen, eller drick direkt.

  6. Vid servering: Garnera glasen med färsk mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök