Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
20 min + 20 min i ugn
När du serverar sufflé får gästerna vänta på maten och inte tvärtom. Rätten går bra att förbereda. Formarna med smördeg kan göras i ordning i förväg och sufflésmeten kan göras nästan klar. Det sista du gör är att vispa upp äggvitorna och blanda ner innan suffléerna gräddas.
Sätt ugnen på 225°. Låt plattorna tina något innan de läggs i cocotteformar, låt degen gå upp som snibbar längs med formen. Dela de vanliga smördegplattorna mitt itu och klä formarna med dem.
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet så att det blandar sig väl.
Tillsätt mjölken och låt redningen koka upp under omrörning.
Skär chèvren i mindre bitar och låt den smälta i stuvningen. Tillsätt honungen.
Dela äggen och rör ner gulorna i stuvningen. Nu får blandningen inte koka. Smaka av med salt och svartpeppar. Hit kan förberedas.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i sufflésmeten.
Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera och njut omedelbart.