Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvresufflé med ugns­bakade honungstomater och syltade kantareller

20 min + 20 min i ugn

När du serverar sufflé får gästerna vänta på maten och inte tvärtom. Rätten går bra att förbereda. Formarna med smördeg kan göras i ordning i förväg och sufflésmeten kan göras nästan klar. Det sista du gör är att vispa upp äggvitorna och blanda ner innan suffléerna gräddas. 

Chèvresufflé med ugns­bakade honungstomater och syltade kantareller
Chèvresufflé med ugns­bakade honungstomater och syltade kantareller
Chèvresufflé med ugns­bakade honungstomater och syltade kantareller

Ingredienser

  • 1 pktsmördegsplattor- (á 450 gram från Lantgården eller frysta smördegsplattor)
  • 4 msksmör
  • 4 mskvetemjöl
  • 2 dlmjölk
  • 300 gchévre
  • 1 mskhonung- flytande
  • 4ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt plattorna tina något innan de läggs i cocotteformar, låt degen gå upp som snibbar längs med formen. Dela de vanliga smördegplattorna mitt itu och klä formarna med dem.

  2. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet så att det blandar sig väl.

  3. Tillsätt mjölken och låt redningen koka upp under omrörning.

  4. Skär chèvren i mindre bitar och låt den smälta i stuvningen. Tillsätt honungen.

  5. Dela äggen och rör ner gulorna i stuvningen. Nu får blandningen inte koka. Smaka av med salt och svartpeppar. Hit kan förberedas.

  6. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i sufflésmeten.

  7. Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera och njut omedelbart.

Vad tyckte du om receptet?