Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvresallad med honungsdressing

Getost, äpple, valnötter och blandade salladsblad smaksätts med honungsdressing.

Chèvresallad med honungsdressingChèvresallad med honungsdressingChèvresallad med honungsdressing
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 rullegetost- cirka 200 g
  • 0,5baguette
  • 70 gsallad- blandad
  • 1äpple
  • 1 dlvalnötter
  • salt- peppar

Dressing

  • 2 mskolivolja
  • 1 mskhonung
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 tskdijonsenap

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen och rör slätt.

  2. Skiva äpplet i tunna klyftor och blanda dem med salladen.

  3. Skär ostrullen i tio skivor, cirka 1 centimeter tjocka. Skär också baguetten i centimetertjocka skivor. Placera chèvreskivorna på baguetteskivorna och grilla i ugn tills osten börjar smälta och få lite färg.

  4. Servera genast chèvretoasten på salladen, strö över valnötter och ringla över dressing.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök