Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvrerutor med sockersaltade valnötter

Den salta och mjuka osten bryter fint mot de sötsalta och knapriga nötterna.

Chèvrerutor med sockersaltade valnötterChèvrerutor med sockersaltade valnötterChèvrerutor med sockersaltade valnötter

Ingredienser

  • 250 gchèvreost- utan kant
  • 1,5 dlmjölk
  • 3ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Nötter

  • 50 gvalnötter
  • 2,5 mskströsocker
  • 0,5 mskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smula getosten och mixa snabbt ihop ost och mjölk till en slät massa med mixerstav. Vispa upp äggen och blanda ner ostsmeten. Tillsätt salt och peppar.

  2. Häll blandningen i en ugnssäker form ca 12 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 30 min. Ta ut formen och låt kallna.

  3. Nötter: Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt socker och salt under omrörning och låt sockret smälta  och nötterna bli glansiga. Låt kallna och förvara torrt.

  4. Skär chèvrerutorna i 20 bitar och lägg upp på fat. Lägg på en nöt och servera.

Vad tyckte du om receptet?