Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvrepaj med valnötter och päron

Recept på chèvrepaj med valnötter och päron. Välj mogna päron till pajen av sorterna bosc eller conference. 

Chèvrepaj med valnötter och päron
Chèvrepaj med valnötter och päron
Chèvrepaj med valnötter och päron

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskvatten

Fyllning

  • 2ägg
  • 1,5 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2schalottenlökar
  • 2päron
  • 75 gvalnötter
  • 4 kvistartimjan
  • 200 gchèvreost

Gör så här

  1. Skär smöret i kuber och mixa med mjöl och salt i en matbere-dare, eller nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop degen.

  2. Tryck ut degen i en rund, ca 24 cm i diameter, eller avlång form, ca 12 x 30 cm. Låt vila i kylen ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Skala och skär lök och urkärnade päron i tunna klyftor och fördela i pajskalet.

  5. Strö över valnötter och timjan. Skiva osten och lägg den överst. Häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna före servering. 

Vad tyckte du om receptet?