Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvrepaj med päronsallad

Recept på chèvrepaj med päronsallad. Valnötter i pajdegen ger god smak och spröd deg. Servera gärna en sallad med söta päron till den salta getostfyllningen.

Chèvrepaj med päronsallad
Chèvrepaj med päronsallad
Chèvrepaj med päronsallad
Chèvrepaj med päronsallad Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 50 gvalnötter
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 100 gsmör
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 10tomater- marinerade soltorkade
  • 250 gchèvreost
  • 3ägg
  • 3 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msktimjan- hackad

Sallad

  • 2 mskcitron- pressad
  • 3 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 2päron
  • 1salladslök
  • 1 påsesalladsskott- blandade (150 g)

Gör så här

  1. Mixa valnötterna i matberedare. Tillsätt mjöl och smör, skuret i mindre bitar. Häll i vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylskåpet ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Nagga bottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Strimla tomaterna. Mixa hälften av osten i matberedare tillsammans med ägg, mjölk, salt och peppar. Skiva resten av osten. Fördela tomater, ost och timjan i pajskalet. Häll över äggstanningen.

  4. Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min.

  5. Blanda citronsaft, olja och salt. Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Vänd ner dem i dressingen. Strimla salladslöken och blanda med päronen. Vänd ner skotten precis innan salladen serveras till pajen.

Vad tyckte du om receptet?