Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chèvrepaj med päronsallad. Valnötter i pajdegen ger god smak och spröd deg. Servera gärna en sallad med söta päron till den salta getostfyllningen.
Mixa valnötterna i matberedare. Tillsätt mjöl och smör, skuret i mindre bitar. Häll i vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylskåpet ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Nagga bottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
Strimla tomaterna. Mixa hälften av osten i matberedare tillsammans med ägg, mjölk, salt och peppar. Skiva resten av osten. Fördela tomater, ost och timjan i pajskalet. Häll över äggstanningen.
Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min.
Blanda citronsaft, olja och salt. Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Vänd ner dem i dressingen. Strimla salladslöken och blanda med päronen. Vänd ner skotten precis innan salladen serveras till pajen.