Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvreost och svartvinbärsmarmelad

Recept på chèvreost och svartvinbärsmarmelad. Sälta från osten i kombination med sötma och syrlighet från marmeladen är helt enkelt en höjdare.

Chèvreost och svartvinbärsmarmeladChèvreost och svartvinbärsmarmeladChèvreost och svartvinbärsmarmelad

Marmelad

  • 250 gsvarta vinbär
  • 0,5 dlvatten
  • 250 gsyltsocker
  • 1 mskrom- mörk

Tillbehör

  • 125 gchèvreost- gärna från Skärvångens bymejeri

Gör så här

  1. Blanda bär och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 15 min under lock.

  2. Tillsätt sockret, lite i taget, och koka ca 5 min. Rör i rommen och häll marmeladen i en burk. Låt kallna.

  3. Skär osten i åtta bitar och klicka på marmeladen. Servera som en fjälltapas eller som ett tillbehör till renytterfilén.

Vad tyckte du om receptet?