Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvremousse på pepparkaka


Pepparkaka och chèvre samsas i en spännande cheesecake toppad med karamelliserade valnötter.

Chèvremousse på pepparkaka

Chèvremousse på pepparkaka

Chèvremousse på pepparkaka

Annika Broman

Ingredienser

  • 200 gpepparkaka- mjuk i tunna fyrkantiga skivor
  • 3,5 dlvispgrädde
  • 100 gchévre- utan skal (gärna en mild, mjuk sort)
  • 23 tskhonung
  • 2gelatinblad
  • 30valnötter
  • 1 dlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader.­ Blötlägg gelatin­plattorna i kallt vatten

  2. Fodra en kvadratisk ugnsform (20-22 centimeter) med non- stick ugnspapper.

  3. Skär mjuka pepparkakan i tunna skivor och täck botten av formen med dessa så att det bildas en tät matta.

  4. Ställ formen i ugnen, 4-5 minuter så att pepparkakan blir lätt rostad. Ta ut, låt svalna.

  5. Vispa ihop smulad ost med 1 dl av grädden. Vispa i övrig grädde lite i taget.

  6. Smält gelatinet i vattenbad enligt anvisningarna på förpackningen.­ Rör ner smält gelatin­ och honung i ostmassan. Häll över pepparkaksbottnen. Släta till ostmassan och ställ in i kyl i minst 2 timmar.

  7. 7 Lägg valnötterna i en torr teflonstekpanna, strö över sockret.­ Låt smälta på medel­hög värme utan att röra om. Låt sockret få färg men ta av från värmen innan det bränns. Rör om och häll ut att svalna på non stick ugnspapper.

  8. Skär cheesecaken med lätt fuktad kniv i ätvänliga kvadrater.­ Strö över valnötter och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök