Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pepparkaka och chèvre samsas i en spännande cheesecake toppad med karamelliserade valnötter.
Sätt ugnen på grill, 250 grader. Blötlägg gelatinplattorna i kallt vatten
Fodra en kvadratisk ugnsform (20-22 centimeter) med non- stick ugnspapper.
Skär mjuka pepparkakan i tunna skivor och täck botten av formen med dessa så att det bildas en tät matta.
Ställ formen i ugnen, 4-5 minuter så att pepparkakan blir lätt rostad. Ta ut, låt svalna.
Vispa ihop smulad ost med 1 dl av grädden. Vispa i övrig grädde lite i taget.
Smält gelatinet i vattenbad enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner smält gelatin och honung i ostmassan. Häll över pepparkaksbottnen. Släta till ostmassan och ställ in i kyl i minst 2 timmar.
7 Lägg valnötterna i en torr teflonstekpanna, strö över sockret. Låt smälta på medelhög värme utan att röra om. Låt sockret få färg men ta av från värmen innan det bränns. Rör om och häll ut att svalna på non stick ugnspapper.
Skär cheesecaken med lätt fuktad kniv i ätvänliga kvadrater. Strö över valnötter och servera.
Recept från Mitt kök