Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att pepparkaka och ost är en drömsk kombination är vida känt. Testa den här varianten med mjukpepparkaka och getostmousse!
Sätt ugnen på grill, 250 grader. Smält gelatinet enligt anvisningar
Skär pepparkakan i tunna skivor och täck botten av en bakpapperklädd kvadratisk ugnsform, 20–22 centimeter.
Ställ i ugnen i 4–5 minuter. Låt svalna.
Vispa ihop smulad ost med 1 dl av grädden. Vispa i övrig grädde lite i taget.
Rör ner det smälta gelatinet tillsammans med honung i ostmassan. Häll över pepparkaksbottnen. Släta till och ställ in i kyl i minst 2 timmar.
Lägg valnötterna i en torr stekpanna, strö över sockret. Låt smälta på medelhög värme utan att röra om. Sockret ska få färg. Låt svalna på bakpapper.
Skär cheesecaken i kvadrater. Strö över valnötter och servera.
Recept från Mitt kök