Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor. Blanda olika betor - både för att det blir vackert men också för att få kombinationen av den lite sötare gulbetan mot rödbetans lite jordigare toner.
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem på ett fat och låt kallna.
Blanda chèvre, färskost, gräddfil och 1/4 tsk salt till en slät kräm.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär betorna i klyftor. Små betor kan halveras. Lägg dem i en långpanna. Ringla över olja och strö på 1/2 tsk salt. Rör om. Rosta mitt i ugnen i 30–40 min tills betorna är mjuka.
Bred ut chèvrekrämen på ett stort fat. Lägg på betorna och strö över pinjenötter. Ringla över balsamicosirap och garnera med hackad persilja.