Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter

Recept på chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor. Blanda olika betor - både för att det blir vackert men också för att få kombinationen av den lite sötare gulbetan mot rödbetans lite jordigare toner.

Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter
Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter
Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter
Chèvrekräm med rostade betor Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 800 gbetor- färska, röda, gula och polka
  • 1 dlpinjenötter
  • 200 gchèvreost
  • 200 gnaturell färskost
  • 1 dlgräddfil
  • 0,25 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 12 mskolivolja
  • 3 mskcrema di balsamico

Garnering

  • persilja- hackad

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem på ett fat och låt kallna.

  2. Blanda chèvre, färskost, gräddfil och 1/4 tsk salt till en slät kräm.

  3. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär betorna i klyftor. Små betor kan halveras. Lägg dem i en långpanna. Ringla över olja och strö på 1/2 tsk salt. Rör om. Rosta mitt i ugnen i 30–40 min tills betorna är mjuka.

  4. Bred ut chèvrekrämen på ett stort fat. Lägg på betorna och strö över pinjenötter. Ringla över balsamicosirap och garnera med hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?