Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvrefyllda lammfärsbiffar

Savoykål är en härlig grönsak som ger både färg och smak åt maten. Här serverar vi den på två sätt tillsammans med saftigt goda getostfyllda lammfärsbiffar

Chèvrefyllda lammfärsbiffar
Chèvrefyllda lammfärsbiffar
Chèvrefyllda lammfärsbiffar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 glammfärs
  • 23potatisar- kokta
  • 1 dlmjölk
  • 1 litengul lök
  • 1ägg
  • 1 mskkalvfond
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2 msksmör

Fyllning

  • 200 gchévre- getost
  • 1 litetsavoykål- huvud
  • 1,5 dlgrädde
  • salt- peppar
  • 2 tskhonung
  • 1 mskolivolja- till wok

Potatis

  • 600 gamandinepotatis
  • 1 mskolivolja
  • flingsalt
  • 1 mskrosmarin- eller timjan

Gör så här

  1. Förbered potatis. Skölj, skrubba och dela potatisen på längden. Lägg bitarna i en ugnssäker form. Ringla över olja och vänd runt i potatisen. Salta och krydda med rosmarin och timjan. Rosta i mitten av ugn, 225 grader, cirka 25 minuter.

  2. Blanda färsen. Riv den kokta potatisen fint och blanda med mjölk i en bunke. Skala och hacka löken och tillsätt tillsammans med kalvfond, salt, peppar och lammfärs. Arbeta ihop till en smidig färs.

  3. Forma biffar. Forma färsen till 8 biffar. Dela getosten i 8 bitar och lägg i mitten på varje biff. Täck över med färs runtom så att biffen blir hel igen.

  4. Stek i smör. Stek biffarna i medelvarm stekpanna med smör, cirka 3 minuter per sida. Håll varm under lock.

  5. Mixa kålen. Skölj savoy­kålen och ta loss bladen. Skär den ljusa inre delen i bitar och koka dem mjuka i grädde och mjölk, cirka 5 minuter. Mixa bitarna till slät puré och smaka med salt, peppar och honung.

  6. Woka bladen. Woka de gröna yttre bladen lätt i olja i en stekpanna. Lägg upp som en bädd mitt på varma tallrikar, lammfärsbiffarna ovanpå och savojkålspuré vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök