Recept: Kantarellsås – enkelt recept
Recept: Trattkantarellsås – enkelt recept
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Getost och älgkött är gott tillsammans, som i de här läckra chèvrefyllda älgfärsbullarna. Dekorera med tranbär, balsamicosirap eller granatäppelsirap för en härlig brytning av smakerna. Det går även utmärkt att servera dina älgfärsbiffar med en god sås gjort på kantareller eller trattkantareller.
Lägg en skiva vitt bröd i en skål och tillsätt grädden. Låt svälla 10 minuter. Rör ner färs, salt, peppar och timjan.
Fräs löken i 1 msk smör i en stekpanna tills den blir mjuk och glansig. Rör ner lök, ägg och oxfond. Arbeta färssmeten smidig.
Forma 6 runda bollar och lägg på ett smörpapper. Dela chèvren i sex runda kulor och tryck in i färsbollarna. Förslut och platta till biffarna något.
Stek biffarna i 2 msk smör, cirka 2 minuter per sida. Lägg över biffarna i en ugnssäker form och stek klart, cirka 5 minuter i mitten av ugnen vid 175 grader.
Skär baconet i strimlor, stek det och låt det rinna av på hushållspapper. Skär spetskålen i strimlor och ansa svampen. Fräs i smör och smaksätt med honung, ättikssprit, salt och peppar. Tillsätt baconstrimlorna och rör om och låt allt bli varmt.
Lägg upp fräset på tallrikar och biffarna ovanpå. Dekorera med tranbär och balsamicosirap eller granatäppelsirap. Servera eventuellt med kokt potatis.
Recept: Kantarellsås – enkelt recept
Recept: Trattkantarellsås – enkelt recept
Recept från Mitt kök