Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chevre- & örtfyllda gratinerade tomater


Goda cocktailtomater som är godast varma eller lite ljumma.

Chevre- & örtfyllda gratinerade tomater

Chevre- & örtfyllda gratinerade tomater

Chevre- & örtfyllda gratinerade tomater

ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 300 gcocktailtomater
  • 100 gchèvreost- bredbar (till exempel Chavroux)
  • 2 tskrosmarin- finhackad färsk eller knappt 1 tsk torkad
  • 2 tsktimjan- finhackad färsk eller knappt 1 tsk torkad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär av lite av det översta på cocktail­tomaterna så att det blir som ett lock. Skär också bort lite undertill så att tomaterna kan stå. Gröp ur med en tesked, tomatköttet kommer du inte använda.

  2. Blanda chevre, rosmarin, timjan,­ salt och peppar till en röra. Fyll tomaterna med röran och lägg på locken. Lägg tomaterna i en smord ugnsfast form och gratinera dem i 225 grader i cirka 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök