Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvre chaudsallad med rödbetor, vattenmelon och rostade valnötter

Recept på chèvre chaudsallad med rödbetor och valnötter. Här möts sött och salt, varmt och kallt.

Chèvre chaudsallad med rödbetor, vattenmelon och rostade valnötterChèvre chaudsallad med rödbetor, vattenmelon och rostade valnötterChèvre chaudsallad med rödbetor, vattenmelon och rostade valnötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 skivorbaguette- stora
  • 2 msksmör
  • 4 skivorchèvreost
  • 2 mskhonung- flytande

Rödbets- och vattenmelonsallad:

  • 4rödbetor- kokta
  • 4 skivorvattenmelon
  • 1salladshuvud- t ex ekbladssallad

Tillbehör:

  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 50 gvalnötter

Gör så här

  1. Sallad: Skiva rödbetorna. Skölj skalet på melonen och skär melonen i bitar. Lägg salladen i en skål. Blanda i rödbetsskivorna och vattenmelonbitarna.

  2. Sätt ugnen på 225° och grill.  Stek brödet i smör på båda sidorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bryt osten i bitar och fördela dem på bröden. Tillaga mitt i ugnen 4–5 min. Ta plåten ur ugnen och ringla honung över osten.

  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.

  4. Lägg bröden på salladen. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Strö över valnötter och servera. 

Vad tyckte du om receptet?