Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvre chaud på baguetteskivor

Recept på chèvre chaud på baguetteskivor. Varm getost som i Frankrike. De små smörgåsarna görs helt klara innan de gratineras i ugnen.

Chèvre chaud på baguetteskivor
Chèvre chaud på baguetteskivor
Chèvre chaud på baguetteskivor
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 0,5baguette
  • 200 ggetost
  • 2 tskhonung
  • 0,5 krukatimjan
  • 0,5 dlpinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275° grill. Skär baguetten i skivor. Skär osten i skivor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg en skiva ost på varje baguetteskiva och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

  2. Ringla över honungen och strö på timjan och pinjenötter.

  3. Tillaga högt upp i ugnen ca 5 min, tills de blivit gyllene. Låt svalna något före servering. 

Vad tyckte du om receptet?