Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvre chaud med rostad pumpasallad

Fransk klassiker man aldrig tröttnar på. Det här är en vintervariant där den salta och lite sträva getosten serveras tillsammans med söt pumpa, grönkål och nötter.

Chèvre chaud med rostad pumpasalladChèvre chaud med rostad pumpasalladChèvre chaud med rostad pumpasallad
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gpumpa- cirka
  • 2 smårödlökar
  • 75 gsmör
  • flingsalt
  • 2päron
  • 4 skivorgetost- à ca 50 g
  • 4 skivornötbröd- eller danskt rågbröd
  • 4 tskolivolja
  • 8 dlgrönkålsblad- repade,cirka
  • 1 dlvalnötter
  • 1 dlpumpakärnor
  • 1citron- rivet skal
  • 4 tskhonung- flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala pumpan och skär i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg pumpa och lök på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret och låt det bli brynt. Häll smöret över grönsakerna. Krydda med salt.

  3. Rosta i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

  4. Skölj och klyfta päronen. Lägg en skiva ost på varje brödskiva. Droppa på olivolja.

  5. Lägg päron, grönkål, delade nötter och pumpakärnor på plåten. Blanda med grönsakerna så att allt täcks med smöret. Krydda med salt.

  6. Lägg osttoasten bredvid på plåten. Gratinera högt upp i ugnen tills pumpan är mjuk och osten krämig, cirka 8 minuter.

  7. Ta ut och blanda de rostade grönsakerna med citronskal. Ringla honung över osten medan den är varm. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök