Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chèvre chaud med haricots verts och valnötter

Recept på chèvre chaud med haricots verts och valnötter. Enklaste middagen med god grillmacka. ­Variera med skivat päron, rökt kalkon eller stekt zucchini­.

Chèvre chaud med haricots verts och valnötter
Chèvre chaud med haricots verts och valnötter
Chèvre chaud med haricots verts och valnötter
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 skivorsurdegsbröd
  • 2tomater
  • 125 gchèvreost
  • 1 klyftavitlök- liten
  • 150 gharicots verts
  • 75 gsallad- blandad
  • 20 gvalnötter
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • olivolja
  • äppelcidervinäger

Gör så här

  1.  Skiva tomaterna. Fördela tomater och ost på två av brödskivorna. Lägg på resterande bröd. Grilla mackorna i mackjärn eller stek dem i grillpanna ca 2 min på varje sida, tills osten smälter.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Tina och stek haricots vertsen med vit­lök i 1 tsk olivolja ca 3 min.

  3. Blanda 1 msk olja, 1 msk äppelcidervinäger, 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar. Servera brödet med bönor, sallad, dressing och valnötter.

Vad tyckte du om receptet?