Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cherry vanilla milkshake

Recept på milkshake med körsbär. Bittermandelaromen förstärker körsbärssmaken men är inget måste. Används frysta bär kan de behöva en liten skvätt citron och florsocker. Smaka dig fram. Chokladsåsen som blir över kan sparas i kyl.

Cherry vanilla milkshakeCherry vanilla milkshakeCherry vanilla milkshake
”Cherry vanilla” milkshake Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 dlvispgrädde
  • 150 gvaniljglass
  • 0,5 dlmjölk- iskall
  • 150 gkörsbär- urkärnade, färska eller frysta
  • 0,5 krmbittermandelarom
  • 1 tskpressad citron- och 1/2 msk florsocker om frysta körsbär används

Chokladsås, 2 dl

  • 1 dlkakao
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 krmsalt
  • 1 msksmör

Garnering

  • 1cocktailkörsbär- eller färskt körsbär

Gör så här

  1. Chokladsås: Blanda kakao, socker, vatten och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i ca 3 min till en simmig konsistens. Rör i smöret och låt såsen svalna.

  2. Vispa grädden fluffig och lägg den i en spritspåse med stjärntyll.

  3. Låt glassen tina i ca 1 min. Lägg glass, mjölk, körsbär och mandelarom i en mixer och mixa slätt. Tillsätt citronsaft och florsocker om frysta körsbär används.

  4. Häll milkshaken i ett högt glas. Spritsa i grädde och ringla över chokladsås. Garnera med ett körsbär.

Vad tyckte du om receptet?