Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecaketårta

Frasig marängbotten, krämig färskostfyllning, vanilj och lime. Toppa sen härligheten med sommarbär.

Cheesecaketårta
Cheesecaketårta
Cheesecaketårta
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 stmarängbotten- färdigköpt

Fyllning

  • 2 stgelatinblad
  • 1 stvaniljstång
  • 4 stäggulor
  • 2 dlströsocker
  • 200 gphiladelphia- rumsvarm
  • 2 stlime- rivet skal från
  • 4 dlvispgrädde
  • 4 stäggvitor

Garnering

  • bär- färska
  • mynta- färsk

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

  2. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ner osten och limeskalet. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

  3. Lyft upp gelatinet och smält det på väldigt svag värme. Tillsätt 3 msk av gräddsmeten i kastrullen och rör ut gelatinet. Häll över gelatinsmeten i gräddsmeten och blanda noga.

  4. Vispa äggvitorna till ett skum. Vänd ner dem i gräddsmeten.

  5. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter i diameter. Häll på smeten, täck formen och frys tårtan minst 4 timmar.

  6. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med färska bär och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök