Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasig marängbotten, krämig färskostfyllning, vanilj och lime. Toppa sen härligheten med sommarbär.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ner osten och limeskalet. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
Lyft upp gelatinet och smält det på väldigt svag värme. Tillsätt 3 msk av gräddsmeten i kastrullen och rör ut gelatinet. Häll över gelatinsmeten i gräddsmeten och blanda noga.
Vispa äggvitorna till ett skum. Vänd ner dem i gräddsmeten.
Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter i diameter. Häll på smeten, täck formen och frys tårtan minst 4 timmar.
Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med färska bär och mynta.
Recept från Mitt kök