Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämigt möter smuligt i denna ljuvliga cheesecake, som dessutom toppas med underbart somriga jordgubbar. Vad passar bättre att bjuda dem man älskar på på alla hjärtans dag?
Sätt ugnen på 175 grader.
Finfördela kexen i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning.
Tryck ut blandningen över botten och kanter i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter. Ställ formen i frysen i cirka 10 minuter, så att pajskalet stelnar. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna.
Rör ihop färskost, strösocker och vaniljsocker i en bunke med elvisp, cirka 1 minut. Rör i äggen, ett i taget.
Fördela fyllningen i formen. Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda i cirka 35 minuter eller tills fyllningen är genomgräddad.
Låt cheesecaken kallna. Garnera med crème fraiche blandat med florsocker. Toppa med jordgubbar.
Recept från Mitt kök