Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecakepaj med jordgubbar

Krämigt möter smuligt i denna ljuvliga cheesecake, som dessutom toppas med underbart somriga jordgubbar. Vad passar bättre att bjuda dem man älskar på på alla hjärtans dag?

Cheesecakepaj med jordgubbar
Cheesecakepaj med jordgubbar
Cheesecakepaj med jordgubbar
Eva Hildén Smith

Botten

  • 225 gdigestivekex
  • 75 gsmör- smält

Fyllning

  • 600 gfärskost- till exempel Philadelphiaost
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 3ägg

Till garnering

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 msksiktat florsocker
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Finfördela kexen i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning.

  3. Tryck ut blandningen över botten och kanter i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter. Ställ formen i frysen i cirka 10 minuter, så att pajskalet stelnar. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna.

  4. Rör ihop färskost, strösocker och vaniljsocker i en bunke med elvisp, cirka 1 minut. Rör i äggen, ett i taget.

  5. Fördela fyllningen i formen. Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda i cirka 35 minuter eller tills fyllningen är genomgräddad.

  6. Låt cheesecaken kallna. Garnera med crème fraiche blandat med florsocker. Toppa med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök