Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecakepaj med bär och lime

Välj att toppa kakan med de bär du har tillgång till, vinbär, smultron, jordgubbar, hallon, blåbär, körsbär...

Cheesecakepaj med bär och lime
Cheesecakepaj med bär och lime
Cheesecakepaj med bär och lime
EVA HILDÉN SMITH

Botten

  • 10digestivekex
  • 75 gsmör

Fyllning

  • 300 gfärskost
  • 1,5 dlkesella
  • 1 dlsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5lime- rivet skal
  • 1 msklimejuice

Topping

  • 2 dlbär- färska
  • 1lime- skalet av, rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mosa kexen så att de blir till smulor.

  3. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulblandningen i botten av en stor form.

  4. Blanda ingredienserna till fyllningen, gärna i en mixer. Häll ner i formen.

  5. Baka i ugn i cirka 30 minuter.

  6. Låt kakan svalna, toppa med bär och rivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök