Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecakemuffins med hallon

Lättbakade och krämiga muffins som blir härligt sötsyrliga tack vare den goda cheesecakefyllningen. Muffinsen innehåller också goda hallon. Muffinsen bakas i en muffinsplåt för att de ska behålla formen.

Cheesecakemuffins med hallonCheesecakemuffins med hallonCheesecakemuffins med hallon
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 dlmjölk
  • 1,5 dlhallon- frysta

Cheesecakefyllning

  • 200 gfärskost
  • 0,5 dlströsocker
  • 1ägg- litet
  • 1 nypavaniljpulver- äkta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa smör och strösocker fluffigt. Vispa ner ägget.

  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölk. Rör ihop till en jämn smet.

  3. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakefyllningen.

  4. Fyll formarna till hälften med smet. Fyll på med ett tunt lager cheesecakefyllning och lägg i 3–4 hallon i varje form. Fyll på med muffinssmet och cheesecakefyllning.

  5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?