Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecakekräm med marinerade bär

Recept på cheesecakekräm med marinerade bär - en snabblagad och luftig dessert. Angostura bitter är en fin smakförhöjare till bär. Ett alternativ utan alkohol är att marinera bären i starkt chai-te. Desserten kan förberedas i god tid.

Cheesecakekräm med marinerade bärCheesecakekräm med marinerade bärCheesecakekräm med marinerade bär
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 dlbär- frysta blandade, t ex björnbär, blåbär, hallon, vinbär, jordgubbar
  • 1 tskAngostura bitter- eller 2 msk starkt bryggt chai-te
  • 2 mskapelsin- pressad
  • 1 tskapelsinskal- rivet, + 1 tsk
  • 1 dlfärskost- naturell, rumsvarm
  • 1 mskflorsocker
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5vaniljstång

Gör så här

  1. Blanda bären med angostura eller te samt apelsinsaft och 1 tsk apelsinskal. Låt stå i rumstemperatur och tina ca  30 min.

  2. Vispa färskost och florsocker. Vispa grädden för sig. Blanda försiktigt ihop färskost och grädde. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda ner i krämen.

  3. Varva bär och kräm i glas. Garnera med apelsinskal.

Vad tyckte du om receptet?