Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cheesecakecrème med havtorn är en ostkräm som är toppad med en guldglänsande syrlig havtornskompott. Mascarponeosten blir fast och krämig när den rörs. Osten är helt osaltad så en gnutta salt behövs.
Blanda havtornen med socker och vatten i en kastrull och sjud ca 3 min. Låt kallna.
Krossa eller stöt kakorna i mortel. Fördela kaksmulorna i botten på 4 små glas.
Vispa äggula och florsocker till en luftig kräm. Rör ner osten och rör krämen slät. Krydda med salt.
Häll krämen i en spritspåse med tyll och spritsa krämen över smulorna i glasen. Ställ glasen i kylen ca 30 min.
Skeda över havtorn vid servering och garnera med citronmeliss eller mynta.