Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läckra bullar med en fyllning av halloncheesecake. Om du vill ha lite extra syra i bullarna så kan du tillsätta finrivet skal från en citron och några droppar citronsaft i cheesecakefyllningen. Karlsbaderdeg är lite lyxigare med mer smör som ger bullarna en tydligare smörsmak.
Smula ner jästen i en bunke, gärna tillhörande en köksassistent. Värm mjölken till 37 grader. Häll mjölken över jästen. Blanda i övriga ingredienser till degen och arbeta den i ca 10 min. Lägg på plastfolie på bunken och låt den stå i kylskåpet i 25–30 min. Gör fyllningen under tiden.
Cheesecakefyllning: Vispa upp smöret. Tillsätt färskost, florsocker, vaniljsocker och Maizena.
Hallonfyllning: Mosa hallonen grovt och blanda dem med strösocker och Maizena.
Stjälp upp degen på en arbetsbänk. Kavla ut degen till en rektangel, 25 x 65 cm. Bred på cheesecakefyllningen. Fördela hallonen över och rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i bitar, ca 3 cm breda. Ställ ut pappersformar på två plåtar. Lägg bullarna i pappersformarna med snittytan uppåt. Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 210 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Blanda under tiden ihop florsocker och vatten till glasyren. Ringla glasyren över bullarna när de kommit ut ur ugnen. Pudra bullarna med florsocker vid servering.