Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med skaldjur & löjrom


En cheesecake med skaldjur passar perfekt att ställa fram på en buffé eller att servera som förrätt. Gör den gärna dagen före den ska serveras, men tänk på att skaldjuren ska vara av god kvalitet.

Cheesecake med skaldjur & löjrom

Cheesecake med skaldjur & löjrom

Cheesecake med skaldjur & löjrom

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 200 gkavring
  • 500 gräkor med skal
  • 100 gkräftstjärtar- avrunnen vikt
  • 1 litenrödlök
  • 400 gnaturell färskost- rumsvarm, t ex philadelphiaost

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 1 dldill- hackad
  • flingsalt
  • löjrom- cirka 100 g
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna.


  2. Häll över brödsmulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.


  3. Skala räkorna. Grovhacka räkor och kräftstjärtar. Skala och hacka löken. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt.


  4. Bred fyllningen över bottnen. Täck över med platsfolie och låt tårtan stå i kylen minst 4 timmar.


  5. Vid servering: Om löjrommen varit fryst, låt den rinna av genom en sil så blir den fastare i konsistensen. Garnera tårtan med löjrom, citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök