Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake 
med rökt ­renstek 
och löjrom

En lyxig tårta som passar bra till förrätt, såväl som på en buffé.

Cheesecake 
med rökt ­renstek 
och löjrom
Cheesecake 
med rökt ­renstek 
och löjrom
Cheesecake 
med rökt ­renstek 
och löjrom
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 200 gkavring
  • 150 grenstek- rökt i tunna skivor
  • 2 dlcrème fraiche
  • 200 gphiladelphia- rumsvarm
  • 4gelatinblad
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 0,75 dlgräslök- hackad
  • flingsalt
  • 100 glöjrom
  • gräslök

Gör så här

  1. Gör grundrecept för pajbotten med ­brödsmulor. Se ovan.

  2. Fyllningen: Skär köttet i små bitar. Blanda crème fraiche och ost.

  3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter.

  4. Värm lite av ostblandningen på svag värme i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält.

  5. Rör i gelatinsmeten i ostblandningen. Blanda i kött, senap, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt.

  6. Bred ut fyllningen i formen. Täck med ­plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med löjrom och gräslök vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök