Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med rökt fårfiol och löjrom

Rökt kött och pepparrot är en klassisk smakkombination. Till fest passar det bra att använda rökt fårfiol. Grundreceptet ger en cheesecake som räcker till 8-10 bitar.

Cheesecake med rökt fårfiol och löjrom
Cheesecake med rökt fårfiol och löjrom
Cheesecake med rökt fårfiol och löjrom
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 gkavring
  • 25 gsmör

fyllning

  • 150 gfårfiol- rökt, i tunna skivor
  • 2 dlcrème fraiche
  • 200 gphiladelphia- rumsvarm
  • 2,5 mskpepparrot- riven
  • 1 mskdijonsenap
  • 4 stgelatinblad

Garnering

  • 100 glöjrom
  • gräslök

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna.

  2. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen.

  3. Hacka köttet. Blanda crème fraiche, ost, pepparrot, senap och kött.

  4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på väldigt svag värme. Ta från värmen, rör ner 3 msk av fyllningen i gelatinet. Häll över gelatinsmeten i skålen med fyllning och blanda noga om.

  5. Bred ut fyllningen. Täck med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar.

  6. Bred på löjrom och strö hackad gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök