Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake 
med räkor 
och rom

Fräsch förrätt eller vickning som går att ­förbereda dagen innan.

Cheesecake 
med räkor 
och rom
Cheesecake 
med räkor 
och rom
Cheesecake 
med räkor 
och rom
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 200 gkavring
  • 75 gsmör
  • 4,5 bladgelatin
  • 3 dlcrème fraiche
  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 1,5 dlgräslök- finhackad
  • skal- rivet av en halv citron
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 150 gräkor- skalade
  • 80 gröd stenbitsrom
  • dill
  • citronskivor

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa eller riv kavringen till fina smulor och blanda den med det smälta smöret. Tryck ut blandningen till en botten i en form med löstagbar kant cirka 22-24 centimeter.

  2. Blötlägg gelatinet. Blanda crème fraiche och turkisk yoghurt med gräslök, citronskal, salt och peppar.

  3. Krama ur gelatinet och smält på medelvärme tillsammans med cirka 1 1/2 dl av crème fraicheröran. Blandningen får inte koka. Häll gelatinblandningen i resten av crème fraiche­röran och rör ihop.

  4. Häll i formen och ställ i kyl minst tre timmar för att stelna. Garnera med räkor i krans och stenbitsrom i små klickar. Dekorera med dill och citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök