Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräsch förrätt eller vickning som går att förbereda dagen innan.
Smält smöret. Mixa eller riv kavringen till fina smulor och blanda den med det smälta smöret. Tryck ut blandningen till en botten i en form med löstagbar kant cirka 22-24 centimeter.
Blötlägg gelatinet. Blanda crème fraiche och turkisk yoghurt med gräslök, citronskal, salt och peppar.
Krama ur gelatinet och smält på medelvärme tillsammans med cirka 1 1/2 dl av crème fraicheröran. Blandningen får inte koka. Häll gelatinblandningen i resten av crème fraicheröran och rör ihop.
Häll i formen och ställ i kyl minst tre timmar för att stelna. Garnera med räkor i krans och stenbitsrom i små klickar. Dekorera med dill och citron.
Recept från Mitt kök