Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera cheesecake i burkar med lager av rabarber, smulor och färskostkräm. Och chokladmynta på toppen!
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rabarbern i 5 centimeter långa bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över muscovadosockret. Smält i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Smet: Kör vetemjöl, muscovadosocker, smör, bakpulver och vaniljsocker i en matberedare och kör till en smulig deg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna.
Färskostkräm: Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, limeskal och -saft och vispa tills krämen är luftig och slät.
Varva smulor, rabarber och färskostkräm i små glasburkar med lock, som rymmer 2 deciliter. Garnera med chokladmynta.
Recept från Mitt kök