Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med rabarber och färskostkräm i burk

Servera cheesecake i burkar med lager av rabarber, smulor och färskostkräm. Och chokladmynta på toppen!

Cheesecake med rabarber och färskostkräm i burk
Cheesecake med rabarber och färskostkräm i burk
Cheesecake med rabarber och färskostkräm i burk
Cheesecake med rabarber och färskostkräm - i burk Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 350 grabarber
  • 1 dlljust muscovadosocker

Smulor

  • 1,25 dlvetemjöl
  • 0,5 dlljust muscovadosocker
  • 50 gsmör
  • 2 krmbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker

Färskostkräm

  • 200 gfärskost
  • 0,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1lime- finrivet skal och saft

Till garnering

  • chokladmynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär rabarbern i 5 centimeter långa bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över muscovadosockret. Smält i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

  3. Smet: Kör vetemjöl, muscovadosocker, smör, bakpulver och vaniljsocker i en matberedare och kör till en smulig deg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna.

  4. Färskostkräm: Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, limeskal och -saft och vispa tills krämen är luftig och slät.

  5. Varva smulor, rabarber och färskostkräm i små glasburkar med lock, som rymmer 2 deciliter. Garnera med chokladmynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök