Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med pecorino

Någon form av cheesecake är alltid lika tacksam att bjuda på. Och praktisk, eftersom de till och med blir bättre om man gör dem någon dag i förväg.

Cheesecake med pecorinoCheesecake med pecorinoCheesecake med pecorino
Foto: Ove Lindfors

Botten

  • 75 gsmör
  • 200 gdanskt rågbröd

Fyllning

  • 200 gpecorino
  • 400 gphiladelphia
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 3 mskkapris
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 2 mskmynta- hackad
  • 1 dlbasilika- hackad
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 1 mskhonung- flytande
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • 1gelatinblad
  • 2 dlcrème fraiche
  • salt

Till garnering

  • 16salamiskivor
  • jordgubbar
  • myntablad
  • cocktailpinnar- eller tandpetare

Gör så här

  1. Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna.

  2. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen i minst 30 minuter.

  3. Fyllning: Finriv osten. Mixa ihop pecorino, Philadelphiaost, vitlök, kapris, citronskal, örter, honung och peppar.

  4. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Värm crème fraiche på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. Låt svalna. Vänd ner crème fraichen i ostsmeten. Smaka av med salt, men tänk på att osten är salt.

  5. Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stå i kylen i minst 4 timmar.

  6. Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med en vikt salamiskiva, jordgubbe och myntablad. Fäst med en cocktailpinne.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök