Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Någon form av cheesecake är alltid lika tacksam att bjuda på. Och praktisk, eftersom de till och med blir bättre om man gör dem någon dag i förväg.
Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna.
Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen i minst 30 minuter.
Fyllning: Finriv osten. Mixa ihop pecorino, Philadelphiaost, vitlök, kapris, citronskal, örter, honung och peppar.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Värm crème fraiche på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. Låt svalna. Vänd ner crème fraichen i ostsmeten. Smaka av med salt, men tänk på att osten är salt.
Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stå i kylen i minst 4 timmar.
Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med en vikt salamiskiva, jordgubbe och myntablad. Fäst med en cocktailpinne.
Recept från Mitt kök