Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med mango, kokos och lime

Cheesecake med lime som går att göra ett par dagar i förväg. Den blir som en blandning av cheesecake och moussetårta.

Cheesecake med mango, kokos och limeCheesecake med mango, kokos och limeCheesecake med mango, kokos och lime
Foto: Lina Eriksson

Cheesecake botten

  • 8digestivekex
  • 2 dlkokosflingor
  • 100 gsmör

Cheesecake fyllning

  • 225 gmango- fryst
  • 2 msklime- pressad
  • 200 gnaturell färskost- t ex Philadelphia
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 5gelatinblad
  • 2 dlvispgrädde

Rippel

  • 0,5gelatinblad
  • 225 gmango- fryst
  • 1 mskflorsocker
  • 1 msklime- pressad

Gör så här

  1. Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och rör ner det.

  2. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Platta ut  blandningen i formen.

  3. Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén.

  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  5. Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten.

  6. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten. Banda väl. Häll blandningen i formen.

  7. Rippel: Lägg det halva gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll upp hälften i en liten kanna.

  8. Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till vackert mönster. Ställ in cheesecaken i kylen ca 3 timmar, tills den stelnar.

  9. Skär med en blöt kniv runt kanten på formen och knäpp loss kanten. Servera med mangosåsen vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?