Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cheesecake med lime som går att göra ett par dagar i förväg. Den blir som en blandning av cheesecake och moussetårta.
Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och rör ner det.
Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Platta ut blandningen i formen.
Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten. Banda väl. Häll blandningen i formen.
Rippel: Lägg det halva gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll upp hälften i en liten kanna.
Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till vackert mönster. Ställ in cheesecaken i kylen ca 3 timmar, tills den stelnar.
Skär med en blöt kniv runt kanten på formen och knäpp loss kanten. Servera med mangosåsen vid sidan av.