Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med lingon och kardemumma

Cheesecake med lingon och kardemumma har lite vintrig smak. Vill du få en juligare smak kan du ersätta digestivekexen med 300 g ­pepparkakor.

Cheesecake med lingon och kardemumma
Cheesecake med lingon och kardemumma
Cheesecake med lingon och kardemumma
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 300 gdigestivekex

Fyllning

  • 1 tskvaniljsocker
  • 400 gfärskost- naturell
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 2ägg
  • 1 tskkardemumma- nystött
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dllingon- rårörda

Garnering

  • lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem till ett fint smul, eller mixa dem i en matberedare. Blanda krosset med det smälta smöret.

  2. Tryck ut blandningen i botten och en bit upp på kanterna i en form med ­löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  3. Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser, utom ­lingonen, till fyllningen så att det blir en jämn smet. Häll över smeten i pajskalet och droppa sedan i sylten. Rör runt med skaftet på en sked så att det blir ett vackert mönster.

  4. Grädda  mitt i ugnen 50–60 min, tills cheesecaken precis har stelnat. Låt kallna. ­Garnera med lingon

Vad tyckte du om receptet?