Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cheesecake med lingon och kardemumma har lite vintrig smak. Vill du få en juligare smak kan du ersätta digestivekexen med 300 g pepparkakor.
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem till ett fint smul, eller mixa dem i en matberedare. Blanda krosset med det smälta smöret.
Tryck ut blandningen i botten och en bit upp på kanterna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser, utom lingonen, till fyllningen så att det blir en jämn smet. Häll över smeten i pajskalet och droppa sedan i sylten. Rör runt med skaftet på en sked så att det blir ett vackert mönster.
Grädda mitt i ugnen 50–60 min, tills cheesecaken precis har stelnat. Låt kallna. Garnera med lingon