Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med körsbär

Ljuvlig dessert en solig sommardag. Med vit choklad i fyllningen blir smaken nästan som gräddkola. Underbart gott till de syrliga körsbären!

Cheesecake med körsbär
Cheesecake med körsbär
Cheesecake med körsbär
ÅSA DAHLGREN

Botten

  • 10digestivekex
  • 1 msksocker
  • 50 gsmör- smält

Fyllning

  • 2 dlkörsbär- urkärnade
  • 0,5 dlsocker
  • 100 gvit choklad
  • 4ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 200 gfärskost
  • 3 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Smula kexen och blanda med socker och smör. Häll i en springform klädd med bakpapper, cirka 24 centimeter i diameter. Tryck ut till en jämn botten.

  2. Grädda på 150 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna.

  3. Koka upp körsbären med socker och låt svalna. Om det är alltför rinnigt, häll av lite av saften.

  4. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.

  5. Separera gulorna från vitorna. Vispa äggulor med socker till en tjock och porös smet. Rör ner osten och blanda sedan ner körsbären med den smälta chokladen.

  6. Vispa grädden tjock och pösig och vänd ner i äggulesmeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd även ner dem i smeten.

  7. Häll ner fyllningen i pajskalet, plasta och ställ i frysen att stelna i cirka 3-4 timmar. Ställ fram kakan en stund före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök