Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvlig dessert en solig sommardag. Med vit choklad i fyllningen blir smaken nästan som gräddkola. Underbart gott till de syrliga körsbären!
Smula kexen och blanda med socker och smör. Häll i en springform klädd med bakpapper, cirka 24 centimeter i diameter. Tryck ut till en jämn botten.
Grädda på 150 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Koka upp körsbären med socker och låt svalna. Om det är alltför rinnigt, häll av lite av saften.
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.
Separera gulorna från vitorna. Vispa äggulor med socker till en tjock och porös smet. Rör ner osten och blanda sedan ner körsbären med den smälta chokladen.
Vispa grädden tjock och pösig och vänd ner i äggulesmeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd även ner dem i smeten.
Häll ner fyllningen i pajskalet, plasta och ställ i frysen att stelna i cirka 3-4 timmar. Ställ fram kakan en stund före servering.
Recept från Mitt kök