Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med kolasås och nötter

Extra lyxigt känns det när cheesecaken serveras i portionsformar. Denna variant toppas med kolasås och M&M-godisar, mums! Fördelen med fryst cheesecake är att man kan förbereda den när man vill och sedan förvara den i frysen fram tills en stund före servering.

Cheesecake med kolasås och nötter
Cheesecake med kolasås och nötter
Cheesecake med kolasås och nötter
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 150 gdigestivekex
  • 50 gsmör

Fyllning

  • 1 dlvispgrädde
  • 1äggula
  • 1 dlflorsocker
  • 0,25 krmsalt
  • 500 gnaturell färskost

Topping

  • 4 mskkolasås
  • 1 dlM&M-godisar med jordnötter

Gör så här

  1. Bryt kexen i bitar och lägg i en matberedare. Smält smöret och häll det över kexen. Mixa till ett smul. Tryck ut blandningen i portionsstora burkar eller glas. Ställ i kylen medan fyllningen rörs ihop.

  2. Fyllning: Vispa grädden. Vispa äggula, florsocker och salt tills det blir vitt och krämigt. Tillsätt färskosten och vispa ihop. Vänd försiktigt ner grädden. Fördela krämen i burkarna. Täck med plastfolie och låt stå i frysen ca 4 timmar.

  3. Toppa cheesecaken med kolasås och grovhackade M&M-godisar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök