Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med jordgubbstopp

En krämig cheesecake med jordgubbar i bakelseform gör sig lika bra på kaffebordet som i picknickkorgen.

Cheesecake med jordgubbstopp
Cheesecake med jordgubbstopp
Cheesecake med jordgubbstopp
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 16digestivekex
  • 1 tskkardemumma- mald
  • 150 gsmör
  • 1citron- rivet skal och 3/4 dl pressad saft
  • 250 gricotta
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1ägg
  • 0,75 dlflorsocker
  • 0,75 dljordgubbssylt
  • 10jordgubbar- små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg digestivekex och kardemumma i en mixer. Mixa till smulor. Smält smöret och häll över smulorna. Mixa till en smulig deg.

  2. Fördela degen i tio stora muffinsformar i papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Tryck ut degen längst botten och kanterna. Ställ formarna i kylen.

  3. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft med ricotta, creme fraiche, ägg, florsocker och jordgubbssylt. Ta fram formarna och fyll dem med ostkrämen.

  4. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt svalna. Skär av toppen på jordgubbarna och ställ en jordgubbe på varje kaka.

Vad tyckte du om receptet?