Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glutenfri! En cheesecake till fikat eller som dessert är alltid populärt. Servera gärna med lättvispad grädde och hemgjord hallonsås gjord på mixade och passerade hallon.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform, 21 centimeter i diameter, med smör.
Klipp ut ett bakplåtspapper som passar botten i formen.
Vispa ägg och socker fluffigt. Mixa nötterna och vänd ner i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Rabarberkompott: Strimla rabarbern och lägg bitarna i en kastrull. Tillsätt vatten, honung och socker och sjud tills rabarbern mjuknat. Lägg i hallonen och koka upp. Låt svalna i rumstemperatur.
Fyllning: Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Vispa upp äggulor och socker. Vispa i färskost och vaniljpulver i smeten.
Vispa upp grädden och vänd i.
Vispa upp äggvitan och vänd ner i smeten.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Vänd hastigt ner gelatinet i färskostfyllningen.
Montering: Varva fyllning och rabarberkompott i formen med bottnen.
Ställ in cheesecaken i kylen i 4–5 timmar eller i frysen i ett par timmar.
Ta ut cheesecaken cirka 15 minuter före servering. Lossa kanterna på formen.
Strimla rabarbern med en osthyvel, lägg i kallt vatten och ställ i kylen i cirka 30 minuter. Häll av vattnet och låt rabarbern rinna av på en bit hushållspapper.
Garnera cheesecaken med färska hallon och strimlad rabarber. Det går bra att frysa in den här cheesecaken. Sätt plastfolie över när den stelnat.
Recept från Mitt kök