Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cheesecake med hallon och citron

Krämig fyllning på LCHF-vänlig nötbotten, garnerad med färska hallon. Detta är en cheesecake att drömma om, eller göra redan i dag.

Cheesecake med hallon och citronCheesecake med hallon och citronCheesecake med hallon och citron
Wolfgang Kleinschmidt

Nötsmulor

  • 100 gsmör
  • 200 gnötter- t ex hasselnötter eller mandel
  • evhonung- 1 msk

Hallonsås

  • 200 ghallon
  • evDansukker Steviasocker- 1 msk

Fyllning

  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tskvaniljpulver
  • 250 gcream cheese- naturell, t ex Philadelphia
  • 1citron- finrivet skal

Till garnering

  • 100 ghallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och mixa nötterna grovt. Mixa ner smöret och honungen. Det ska bli smuligt.

  3. Bred ut smulorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter. Rör om då och då.

  4. Mixa hallon och stevia till en sås.

  5. Vispa grädden.

  6. Vispa ihop färskost, vaniljpulver och citronskal. Vispa ner grädden.

  7. Lägg smulor i botten på små portionsglas. Varva sedan fyllning, smulor, hallonsås och hallon.

  8. Toppa med smulor och ett hallon på varje portion.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök