Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här cheesecaken smakar gubbröra tack vare den ansjoviskryddade sillen blandad med ägg, lök och majonnäs, gubbrörans klassiska ingredienser.
Bryt kavringen i mindre bitar och finfördela dem till smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda smöret med kavringsmulet.
Tryck ut kavringsmeten i en form, med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med en rundel av bakplåtspapper i botten. Ställ in i kylen.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 7 min. Skär sillen i små tärningar. Skala och hacka lök och ägg.
Vispa ihop färskost, crème fraiche och majonnäs.
Värm citronsaften i en liten kastrull. Ta upp och låt genlatinbladen smälta i saften. Blanda gelatinet med 1 dl av färskostsmeten. Blanda sedan ner den i den större mängden färskostsmet. Blanda i dill, gräslök och rom. Vänd ner sill, lök och ägg och blanda försiktigt.
Klä formens kant med en konditorplastremsa. Häll cheesecakesmeten i formen. Jämna till ytan och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i 5-6 tim.
Ta cheesecake ur formen och ta bort plastremsan. Skala och riv 2 ägg på rivjärn. Skala och skär 1 ägg i klyftor. Skala och hacka rödlöken. Hacka gräslöken. Garnera cheesecaken med ägg, röd- och gräslök, äggklyftor och dillkvistar.
Läs också: